Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Ferier og lukkedage

Ferier og lukkedage

I Fritidscenter Strand følger vi Skolen ved Sundets ferieplan og har som udgangspunkt åbent fra kl. 10 - 17 i sommerferien, efterårsferien og vinterferien for fritidsklub, juniorklub og ungdomsklub. Gokartbanen kan have andre åbningstider i ferierne og der henvises til fanebladet omkring Gokartbanen. Nogle af vores klub matrikler kan være på koloni i den første uge af sommerferien og klubbens aktiviteter vil dermed være rykket væk fra matriklen. Der vil i disse tilfælde være mulighed for at benytte klubtilbuddene i fritidscentres andre enheder. Der kan derudover være enkelte lukkedage i efterårs og vinterferien. Dette vil fremgå i oversigten over lukkedage.

I juleferien, påskeferien og på helligdage har vi lukket. Der kan dog på udvalgte dage være åbent i ungdomsklubben.

Den udvidede åbningstid for juniorklubben, tirsdag og onsdag på Messinavej er lukket i alle ferier.

Hvert år samler vi alle fritids- & juniorklubbørn (10-13 år) på én matrikel i Sejlklubben og DMU, i den anden, tredje og fjerde uge i sommerferien. Baggrunden herfor kan læses nedenfor. Vi har valgt at samle alle børnene så tæt på vandet som overhovedet muligt i disse uger, da vi selvfølgelig håber på en sommer med sol, varme og masser af badning og andre vandaktiviteter.

Lukkedage i 2021 (Godkendt af forældreråd, samt BUF område Amager):

  • Mandag den 29/3 2021 (Påske)
  • Tirsdag den 30/3 2021 (Påske)
  • Onsdag den 31/3 2021 (Påske)
  • Torsdag den 29/4 2021 (dagen før St. bededag – P. dag)
  • Fredag den 14/5 2021 (Indeklemt - Kr. Space Race)
  • Fredag den 20/8 2021 (Lukket i Sejlklubben – livredderdag, åbent på de andre matrikler)
  • Fredag den 22/10 2021 (Fredag i efterårsferien)
  • Fredag den 24/12 2021 (Juleaften – tvungen lukket)
  • Mandag den 27/12 2021 (Juleferie)
  • Tirsdag den 28/12 2021 (Juleferie)
  • Onsdag den 29/12 2021 (Juleferie)
  • Torsdag den 30/12 2021 (Juleferie)

 

I nedenstående beskriver forvaltningen, baggrunden for beslutningen omkring at samle klubvirksomhed på én matrikel i 3 uger af sommerferien, samt svar på "ofte stillede spørgsmål". Skrivelsen er udsendt af Børne- & ungdomsforvaltningen..

Information om feriepasning til forældre med børn i kommunale og selvejende daginstitutioner i Københavns Kommune.
Hvert år vokser København med 1.000 børn. Sammen med de snævre økonomiske rammer, som kommunerne er underlagt af staten, gør det, at flere børn skal undervises og passes for de samme penge. Derfor ønsker vi at drive byens institutioner så effektivt som muligt.
Et politisk flertal bag budgetaftalen for 2019 i Københavns Kommune er derfor enige om at reducere udgifterne til dagtilbudsområdet ved at samle børnene på færre matrikler i de uger af ferieperioderne, hvor der er færrest børn i institutionerne. Dette vil spare penge til både rengøring af lokaler og el, samt sikre en mere effektiv udnyttelse af personaleressourcerne.
Beslutningen om feriepasning gælder alle 0-11 års institutioner – dvs. vuggestuer, børnehaver, fritidshjem/KKFO og fritidsklub til børn til og med 11 år.
Pasning i sommerferien tilrettelægges lokalt.
Alle institutioner er en del af en klynge eller et netværk. Her tilrettelægger man, hvordan personaleressourcerne anvendes bedst muligt hen over året til gavn for børnene.
En voksen fra egen institution tilstede.
Det er en lokal beslutning hvordan feriepasningen tilrettelægges. For de selvejende institutioner er det bestyrelsen, der tager beslutningen om feriepasning. I de kommunale institutioner er det ledelsen med inddragelse af forældrebestyrelsen.
Der skal i udgangspunktet være mindst en medarbejder til stede fra hver af de tilknyttede institutioner, der samles i feriepasningen.
Fortæl institutionen, hvornår I forventer at holde ferie For at institutionerne kan planlægge sommerperioden bedst muligt er det vigtigt, at I sørger for at informere om, hvornår barnet holder ferie. Jeres institution vil fortælle jer, hvornår og hvordan I skal melde ind.
I kan finde mere information på https://www.kk.dk/feriepasning

Nedenfor kan du som forælder finde svar på oftest stillede spørgsmål om feriepasning i daginstitutioner i Københavns Kommunes. Hvis du ikke finder svar på dit spørgsmål her, så henvend dig til ledelsen i dit barns institution, som vil hjælpe dig videre.

Hvad betyder beslutningen om feriepasning for mit barn?
I ferieperioder vil dit barn kunne opleve at blive passet sammen med børn fra andre institutioner. Pasningen kan foregå i barnets institution eller i en nærliggende institution. Uanset om dit barn bliver på sin egen institution, eller et andet sted, vil der i udgangspunktet være en voksen med fra dit barns institution.
Det betyder også at dit barns institution i god tid har brug for at vide, hvornår barnet holder ferie. Du vil få nærmere besked om hvordan ferien skal meldes ind og deadline af institutionens ledelse.

Hvem beslutter, hvordan feriepasning kommer til at se ud i mit barns institution?
Institutionerne i Københavns Kommune er organiseret efter geografi i klynger (kommunale institutioner) eller netværk (selvejende institutioner). Det er de enkelte klynger og netværk, som beslutter, hvordan de ønsker at organisere feriepasning sammen, og hvilke institutioner der holder åbent og lukket hvornår. Ledelsen inddrager også forældrebestyrelsen i beslutningen. Forældre kan hjælpe til en vellykket planlægning ved at fortælle i god tid, hvornår barnet holder ferie.

Hvordan er besparelsen på feriepasning regnet ud?
Forudsætningerne for beregningen er, at 50 % af institutionerne lukkes tre uger i sommerferien. I ferieperioden er der normalt 30 % af personalet på arbejde. Ved at passe børnene sammen og lukke halvdelen af institutionerne, forventes det at der kan opnås en effektivisering på 15 % af lønnen til personalet i ferieperioden. Desuden vil lukningen af institutioner give lavere udgifter til rengøring af lokaler, el og strøm.

Hvornår ved jeg, hvordan feriepasning vil foregå for mit barn?
Lederen vil informere forældrene om, hvornår der er sidste frist for at melde dit barns ferieperiode ind til institutionen. De fleste steder foregår det i perioden marts til april.
Senest i løbet af april måned vil I få information fra ledelsen om, hvor og hvordan feriepasning vil forløbe i jeres klynge eller netværk.

Vil der foregå særlige aktiviteter i feriepasning?
I de fleste institutioner betyder sommerperioden i forvejen, at der foregår udendørsaktiviteter og andre særlige sommeraktiviteter, som vejret og perioden giver mulighed for. Sådan bliver det også feriepasning. Personalet vil lægge aktiviteter til rette med udgangspunktet i børnegruppens behov og muligheder.

Mit barn har en basisplads – gælder feriepasning også for os?
Det er ledelsens vurdering med inddragelse af forældrebestyrelsen om der er særlige behov, der taler for at basisgruppen ikke skal deltage i feriepasningen.

Mit barn skal starte i ny institution henover sommeren – hvad med vores indkøring?
Det er ledelsens vurdering med inddragelse af forældrebestyrelsen i den enkelte institution hvordan feriepasningen bedst organiseres, så den tager hensyn til børnegruppens behov, herunder alder og indkøring af nye børn.

Kan der være feriepasning i andre ferieperioder end sommerferien?
Ja – der kan tilrettelægges feriepasning i alle ferieperioder, hvor det passer ind i klyngen eller netværket.

Hvornår skal jeg melde ferie ind?
Institutionen vil sende nærmere information ud, hvis der skal meldes ferieperiode ind til institutionen. Hvis du til deadline kun er 80 procent sikker på hvornår barnet holder ferie, så meld det ind alligevel, og fortæl personalet hvilke uger, der er usikre. Jo mere vi ved, desto bedre kan vi planlægge.

Hvor skal jeg henvende mig, hvis jeg har spørgsmål?
Du skal henvende dig til ledelsen i dit barns institution. Hvis ledelsen ikke kan svare, vil de guide dig videre, til nogen der kan.